Wednesday, November 30, 2011

What a rough day...

Upplagd av Madeleine kl. 18:44
Busan

Var tvungen att ta min älskade misse till veterinären igen idag. Det visade sig att hennes livmoder var kraftigt förstorad, och att hon behövde opereras för att ta bort den.
För sjutton, om du har sällskapsdjur - antingen skaffa försäkring eller skaffa ett speciellt djursjukvårdssparande!

Min Busan har aldrig haft någon försäkring, och nu är hon för gammal för att det ska vara någon mening med det. Om jag trott att jag fått sota för det tidigare, jösses, vad fel jag haft. Undersökningar och tandrengöringar har ingenting att komma med jämfört med operationer.
Vi pratar om en kostnad på totalt runt 16000 kronor!

Jag har haft en riktigt jobbig day. Min älskling är snart 14 år trots allt. Men i slutändan (och efter ett sammanbrott) bestämde jag mig för att det är värt det - hon är en väldigt frisk katt i övrigt, och de trodde att hon skulle hämta sig helt från operationen.

Operationen gick bra, och jag längtar efter att få ta hem henne imorgon!

***

Had to take my precious cat to the vet again today. Turned out that her womb was heavily enlarged, and she needed surgery to take it out.
For goodness sake, if you have pets - either buy insurance or have a special savings account for pet emergencies!

My Busan have never had any insurance, and if I thought I've had to pay for that before - 'boy was I wrong. Exams and tooth cleanings has got nothing on operations.
We're talking about over 2200 USD/1400 GBP!!!

I've had such a rough day. My darling is almost 14 years old after all. But in the end (and after a breakdown) I decided it was worth it - she's a very healthy cat otherwise, and they thought she'd recover completely afterwards.

The surgery went well, and I can't wait to take her home tomorrow!

16 kommentarer:

hooksandyarns said...

I hope she heals quickly. :)

Anonymous said...

Du är verkligen en sann djurvänn. Hoppas katten blir frisk.

Majstess said...

Styrkekramar till kissekatten och dig!! Hoppas hon hämtar sig snart!

Made by antiann said...

Hej
Usch vilken otur med katten, men skönt att allt gick bra.

Annelie från garnbytet här. Du behöver publicera svaren på frågorna inför garnbytet här på bloggen omedelbart bums så din avsändare får veta mer om dig! Du har väl fått mitt mail? Annars får du höra av dig på garnbyte@gmail.com

Maritas Maskor said...

Visst är det tungt när de små djuren blir sjuka! Vår Maja blev ju också opererad för några veckor sedan. Hon hade en elakartad juvertumör... :( Även fast vi kom så tidigt vi nånsin kunde, så vet vi inte nu om vi ändå hann i tid eller inte... Bara vänta och se om de kommer tillbaka.
Fast vi hade försäkring. Det är allt bra att ha det i bakfickan, för det är trist ändå utan att man ska bli helt ruinerad också...
Ni får ta det lite lugnt nu i kväll efter den här pärsen. Hoppas att hon kryar på sig snart! Kramar Marita

Fiff said...

Ojojoj, stackars söt-kisen! Visst ger de mycket glädje de små liven, så man vill ju ha de kvar. Men det är ju väldigt mycket pengar att lägga ut. Fint av dig att göra det ♥ Jag fixade faktiskt försäkring till Ebbe när han kom till oss, och det lönade sig redan första året när de fick dränera ett sår från ett bett. Krama o pussa smulan från mig!

Veronica said...

Åh stackars kisse. Ja en försäkring måste man ha, I slutändan betalar man ju ialf för sina djur om det händer något. Hoppas hon blir bra snabbt nu

SUADDA said...

ÅÅÅH! Hoppas verkligen hon repar sig snabbt nu!
Kram till dig och Busan!

Kylie said...

I'm so happy she's going to be fine! The vet bills can take a toll (I have 3 cats), but our little feline friends are worth every penny >^.^<

Fan sels said...

Oh, I am glad your beautiful cat is going to be better. She is worth it ...!
What a lovely picture, is she a model?? ;)
Greetings, Truus.

Rosenvante said...

Oj, oj det var tufft. Hoppas hon kryar på sig och lever gott länge sen.

Jag har alla mina försäkrade och nu är det så bra att om man inte använder sig av försäkringen får man tillbaka ca 300 kr per katt och år genom att de minskar självrisken vid ett besök, det är bra tycker jag. Men visst det är dyrt, jag har ju tre stycken och en hund därtill. Men det är när det händer nått sådant som för dig, det är så skönt att ha det.
Sköt om er nu.

hooksandyarns said...

Hi Madeleine - can you email me with your mailing address for the granny swap? My email is dlyrs@juno.com - thanks. :)

Linda said...

Åh en Stor "gilla"-knapp på den! :)

Hedvig said...

Pluttekissen! Massor av kärlek till Busan! <3

Garntrollet said...

Åhh, vad jobbigt med sjuk katt :-( Håller tummarna att det gått bra. Och ibland får man lära sig den hårda vägen vikten av djurförsäkringar - det fick även jag! Fast "bara" 9000 kr men vad gör man inte för sina djur.

Linda said...

Jeg har også pus, og det er klart vi gjør hva som helst for pusen. Stakkars lille.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Yarn Madness Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review